Bertus Borgers

Bertus Borgers: muzikant in hart en nieren. Vanaf het midden van de jaren 60 speelt hij in bands en heeft hij zich toegelegd op het bespelen van de saxofoon, zingen en het schrijven van songs en instrumentale muziek. Hij verwierf landelijke bekendheid als bandleider van Sweet dʼBuster en als gast-solist bij Herman Brood en de Golden Earring. 

Bertus Borgers speelt al sinds zijn vijftiende in rockbandjes. In zijn boeken 'Weg van hier', 'Ik hou van Herman' en 'Onder onze voeten kruipt de Blues' valt te lezen dat hij wel het één en ander heeft meegemaakt op en achter het podium. Zowel in zijn muziek als in deze verhalen is de Blues nooit ver weg, want ontworteling en vervreemding bleven hem onderweg gezelschap houden. Op het podium komt dit tot leven als de muzikant Bertus een verteller wordt. 

Vanaf 1970 produceerde Bertus zestien albums met eigen werk. In de jaren 80 ging hij een paar dagen in de week lesgeven op het Rotterdams Conservatorium. Het gaf hem de vrijheid om de muziek te blijven maken die hij wilde maken en tegelijk hielden de studenten hem goed bij de les. Een aantal jaren later werd onder de vlag van Fontys Hogescholen een oud plan werkelijkheid: de Rockacademie werd opgericht met Bertus als medeoprichter. Een volwaardige HBO-opleiding voor popmuzikanten, die recht doet aan de huidige beroepswereld van muziek. Deze bezigheden hebben Bertus echter nooit weerhouden om verder te gaan met spelen en schrijven, maar met het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd heeft hij in 2012 in stijl afscheid genomen van de Rockacademie en het muziekonderwijs. Sindsdien richt hij zich weer volledig op het schrijven van teksten en het maken van muziek.