De Gestampte Meisjes

De Gestampte Meisjes: een trio bestaande uit Esmée, Ymke en Thenera. Esmée is verleidelijk, met een hoop zelfspot, Ymke direct, maar altijd eerlijk en Thenera onhandig met een goed gevoel voor humor. Drie hele verschillende meiden, maar, zoals ze zelf zeggen, alle drie even gek.

Nadat zowel Esmée als Ymke en Thenera alledrie hun eigen kunstopleiding succesvol hadden afgerond, was het tijd om zelf de touwtjes zelf in handen te nemen. Theatergroep DOX stond voor alle drie de "Meisjes" aan de wieg hiervan. Hier leerden zij elkaar kennen en zijn zij De Gestampte Meisjes begonnen omdat ze, naast spelen, ook heel graag zelf wilden maken en hun eigen ideeën op de vloer wilden brengen. En zo geschiedde.

In 2015 kwam hun eerste voorstelling Schaam Streken tot stand die met groot enthousiasme werd ontvangen door het publiek en de collega's uit het vak. Zij haalden de halve finale van het Leids Cabaret Festival 2017, en wonnen de Amsterdam Fringe Bronze Award en de At Zimmic Gezelschapsprijs. Hun voorstelling BALLEN kreeg vier sterren in De Theaterkrant en is in seizoen '19/'20 wegens groot succes nog te zien in de theaters. Hiermee wonnen ze dan ook de Publieksprijs op het Delft Fringe Festival 2017 en waren zij halve finalisten van Cameretten 2017. Naast BALLEN 2.0 spelen ze dit en volgend seizoen hun nieuwe voorstelling 'F*KE IT' (première 6 januari 2020 Stadsschouwburg Utrecht).

De Gestampte Meisjes staan voor choquerende, humoristische, kwetsbare en eerlijke voorstellingen geput uit eigen verhalen.

Actuele voorstellingen