De staat van verwarring

De Staat van Verwarring kan met recht een cultprogramma worden genoemd. De enige absurde anti-talkshow van Ronald Snijders & Pieter Jouke waarbij geen doden vallen. Een MUST voor elke theater. Wat gaan ze doen in deze 2 x 45 min. durende show?

  • Neologismen,
  • Absurde filmpjes,
  • Spraakverwarring ,
  • Live chats met wildvreemden,
  • En interviews met een aantal interessante gasten uit uw stad en/of regio

Kortom alles wat u gewend was van het roemruchte latenight VPRO televisieprogramma. Interviewgasten waren o.a.: Ronald Giphart, Maxim Hartman (Rembo & Rembo/TV maker), Han Pekel (Wordt Vervolgd), Janne Schra (zangeres), Theo Jansen (strandbeesten), Robert Jan Stips (muzikant De Nits), Arend Niks (muzikant/theatermaker), Hajo Doorn (WORM), Henk de Kat (zydeco-muzikant), Edwin Jacobs (directeur Centraal Museum Utrecht), Sjarel Ex (Directeur Boijmans Van Beuningen), De Nederlandse 'Michael Jackson', Sinterklaas, Emily Ansenk (directeur Kunsthal), John Buijsman (acteur/theatermaker), Henk Koorn (muzikant Hallo Venray), Emile Jansen (acteur), Eric Vloeimans (jazztrompettist), Lucky Fonz III (muzikant), Wout Brama (profvoetballer bij FC Twente) en vele, vele anderen.

De Staat van Verwarring werd vanaf september 2006 vier keer in de week uitgezonden, in totaal 100 programma’s. Momenteel is De Staat van Verwarring met enige regelmaat te zien in de Nederlandse theaters als live talkshow. In Museum Boijmans van Beuningen was in 2012 onder de titel Boijmans in Staat van Verwarring een onoverzichtelijke expositie te zien van het werk van Ronald en samen met Pieter Jouke programmeerde hij daar ook de Rotterdamse museumnacht.

Ronald Snijders

Ronald Snijders: tafelheer in De Wereld Draait Door, columnist bij Giel3FM, te zien in Rambam en finalist in De Slimste Mens. One Man Show, zijn zeer lovend ontvangen theaterprogramma en De Alfabetweter (2013), het woordenboek met 1000 nieuwe, onzinnige woorden dat hij samen met Fedor van Eldijk schreef, betekenden zijn doorbraak bij het grote publiek. De Schrikkelkalender 2016 werd eveneens in korte tijd een bestseller. In 2014 speelde Snijders de rol van Hoofd Bijzaken in Het Sinterklaasjournaal en werd daarmee de eerste witte Piet die in dat programma te zien was.

Pieter Jouke

De man die als een duizendpoot alles aanpakt wat op zijn pad komt: de verantwoordelijkheid dragen voor een avondvullende voorstelling, teksten schrijven voor 'Zondag met Lubach', een verfrissend onderdeel zijn van een stand-up show, een wekelijkse bijdrage leveren aan 'De Taalstaat', maatwerk comedy schrijven voor bedrijven, workshops Krav Maga geven, marathons lopen en genieten van het plezier dat hij heeft met de mannen van Padoem Patsss (BNN-VARA). Dat is Pieter Jouke, Dames en Heren.

Humortv special: De staat van verwarring