Flor de Amor

Een Cubaanse band? Ja zeker, maar ook zeker niet! Argentijnse hartstocht? Ja helemaal, maar ook weer niet! Het is in ieder geval opzwepend, ontroerend en eigenzinnig.

Drie stralende vrouwen en één bijzondere man die het podium betreden. Na meer dan twintig jaar doordrongen van Latijns-Amerikaanse klanken zijn 'wat, hoe en waar vandaan' vragen die geen enkele rol meer spelen.

Zangeres en gitariste Sandra Coelers raakt de snaren van het gevoel met haar expressieve, warme en wendbare stem. Contrabassiste Marlon van Mook laat de band treinen als een stoomlocomotief. Fluitiste Marjolein Kempen blaast met haar klankimprovisaties het zoete imago van haar instrument omver en accordeonist Fried Manders speelt volle maan en sterren van de hemel.

Zij laten Argentijnse tango's, Cubaanse bolero's en eigen Spaanstalige liederen klinken in heerlijke arrangementen, spontane improvisaties en overtuigende koortjes. Een flinke dosis humor en levendigheid wordt afgewisseld met liederen van een ontroerende eenvoud. Maar wanneer ze loos gaan in steeds opzwepend wordende ritmes veranderen de drie charmante dames van Flor de Amor in ontembare podiumbeesten. De enige heer van het gezelschap moet dit lijdzaam aanzien totdat hij besluit een andere kant van zichzelf in de strijd te gooien. Zij maakten de prachtige CD 'La Parada', speelden in vele theaters en festivals werden o.a. bekend als de hartstochtelijke afsluiting van het theaterfestival 'Nacht van de Passie'.

Het publiek mag een warme en spetterende onderdompeling van vier rasartiesten verwachten.

Voor een impressie kijk op www.flordeamor.nl

Flor de Amor

Sandra Coelers: zang, gitaar, requinto
Marlon van Mook: contrabas, zang
Marjolein Kempen: fluit, zang, cuatro, percussie
Fried Manders: accordeon, mandola, percussie

Genre: Zuid-Amerikaanse-, Spaanse muziek
Duur: v.a. 20 min. tot avondvullend

Dime que tiene

Zwarte Parels

Soy Pan, Soy Paz, Soy Mas