Jeroen Kramer

Jeroen Kramer ontpopt zich als STAND-UP ZANGER! Eigenzinnige, poëtische teksten op muziek scherend langs pop, jazz, ballad en levenslied, vormgegeven door een veelzijdige zangstem en puik gitaarspel in een programma getiteld 'Miljoenen idioten'.

Jeroen Kramer praat al meer dan 20 jaar in camera's en microfoons. Voor televisieprogramma's, opdrachtfilms en zalen. Meestal als presentator, interviewer of voice-over. Soms als acteur. En tegenwoordig ook als zanger (van eigen werk). Hij speelt in z'n eentje en praat zijn naar absurdisme neigende songs op onnavolgbare wijze aan elkaar. Miljoenen Idioten is een unieke aanwinst voor de Nederlandse podia. Niemand doet wat Jeroen Kramer doet.

www.jeroenkramer.nl

Genre: kleinkunst / stand-up zanger
Duur: 2 x 40 min.
Voorstelling: t/m december 2015

Reacties

Kees Prins (acteur/theatermaker)
Een voorstelling zoals het liedjesprogramma van Jeroen Kramer heb ik nog niet eerder op de Nederlandse podia gezien. Niet alleen is Jeroen een virtuoos gitaarspeler en buitengewoon begenadigd zanger, ook de teksten van de songs zijn volstrekt eigen. Samen met de bizarre bespiegelingen op het leven in de verhalen tussen de liedjes door, krijgen we een inkijk in de unieke wereld die Jeroen Kramer heet: een van grillige seksuele fantasieën, sentimentele smartlappen, amechtige protestsongs en puntgave liefdesliederen aan elkaar hangend universum. Kom daar nog maar eens om, tegenwoordig…

Machteld van Gelder (Stormy Minutes Society / De Taarten van Abel)
Wat een onverwachte kant van jou, heerlijke avond met 100% zelfgemaakte zelfgezongen kritische geestige chansons: lekker pittig en actueel. Niet alleen zijn je melodien heerlijk muzikaal, elegant, en levendig, vooral ook je vertolking is verrukkelijk. Ik ben nu al drie keer geweest, en kom graag nog een keer want dit soort muziek hoor ik veel te weinig op de radio.

Maarten Wansink (acteur/theatermaker)
Wat een heerlijke voorstelling. Ik had het gevoel bij de "ontdekking"van een bijzonder talent te zijn. Geestige en hartverwarmende liederen in een verrassende, nieuwe vorm ergens tussen protest-song en levenslied. En een ras artiest op het toneel, nog niet besmet met routine. Kwetsbaar, alert en ontroerend. Ik weet als toneelspeler ineens weer waar het plezier van optreden zit. Dank daarvoor.

Dieuwertje Blok (radio- en TV presentator)
Wat een juweeltje heb je in het theater, het medicijn tegen de weemoed, waar blijft de CD??? Volop in bloei en voorlopig nog niet uitgegroeid!! Een kus!

Lodewijk Dros (Trouw)
Willem Alexander en Maxima, waar je zo aanstekelijk over zingt, gaan op toernee. Ik zeg: ga in hun koninklijk kielzog mee, want alle provinciën en de overzeese gebiedsdelen verdienen Jeroen Kramer.

Leoni Jansen (zangeres)
Wat fijn dat je het nu eindelijk doet! Dat je jouw eigen originele, te gekke Nederlandse liedjes zingt. Ik vond je optreden prachtig, alles zit er in humor, muzikaliteit en ontroering. En zo lekker aan elkaar gepraat! Meer,meer,meer!

Anne Römer (vriendin) en Ingeborg Elzevier (actrice)
Wat heb jij een verrassende voorstelling gemaakt. je bent een ras entertainer. Jouw manier van presenteren van je repertoire vond ik bijzonder. De teksten gaan ergens over en zijn in zekere zin donkergrijs, maar je weet ze zo licht te brengen. Op naar bijvoorbeeld Bellevue! En wat ik ook zo leuk vond, is dat je op het toneel zo aantrekkelijk overkomt. Dit alles in het nette natuurlijk. Ook namens Ingeborg groetjes, Anne

Recensies Jeroen Kramer

Jeroen Kramer - Miljoenen Idioten
bron: musicform.nl

Interview Jeroen Kramer bij omroep Max
bron: Omroep Max

Jeroen Kramer - Miljoenen Idioten
bron: nu.nl

Jeroen Kramer - 'Ik kom eindelijk uit de kast'
bron: Trouw