Kristel Zweers

Kristel Zweers begon haar comedy carriere in 2001 en groeide uit tot een van de headliners van het Comedy circuit. Met het BNN programma de LAMA’s, sleepte ze samen met haar mede LAMA’s een nominatie voor de Televizier-Ring 2004 in de wacht.

Kristel Zweers, een meisje uit de provincie dat al vroeg in aanraking kwam met theater via de plaatselijke musicalvereniging. Nadat ze de havo had afgerond ging ze dan ook auditie doen aan de Academie voor Expressie door Woord en Gebaar in Kampen (nu Zwolle) en werd daar aangenomen. 

In 2001 kwam Kristel bij het Comedy Café in Amsterdam terecht alwaar ze meedeed mee aan de Lucky Strike Talent Tour en tweede werd in de Finale. Sindsdien speelt ze voor Mojo ( Lowlands, A Night of Comedy) het Comedy Café en de Comedy Explosion.

Ze toerde met vier avondvullende programma’s door Nederland en België en was één van de vaste spelers van De Lama’s in 2004. Van 2013 t/m 2016 woonde Kristel in Singapore en wist haar succes in het Engels door te zetten en toerde o.a. door India, Maleisië, Indonesië, en Australië. In 2016 bracht ze haar eerste Engelstalige show naar de Fringe in Perth.

Recensies

The West Australian 2016 "Kristel Zweers is Lost in Perth but we found her @Fringeworld and so should you!"

"It’s uncensored, unapologetic and unpredictable."

"The ruder she gets, the better it is."