Martijn Oosterhuis

Martijn Oosterhuis ademt comedy. Tijdens een bezoek aan de Engelenbak in 1994, een fameus open podium in Amsterdam, besloot Martijn zelf het publiek te vermaken. De volgende dag belde zijn eerste opdrachtgever. Vanaf dat moment is Martijn Oosterhuis actief als cabaretier en stand-up comedian en heeft hij inmiddels honderden optredens op zijn naam staan.

Martijn is sinds 1994 actief als cabaretier en stand-up comedian en is al jarenlang een graag geziene gast in het Comedy Café te Amsterdam. In 1997 won hij de toonaangevende persoonlijkheidsprijs van Cameretten en was daarnaast de eerste Nederlandse deelnemer aan “So you think you’re funny” tijdens het grootste internationale stand-up comedy festival in Edinburgh waar hij de vierde prijs in de wacht sleepte. In 2002 maakte Martijn zijn debuut in het theater met zijn eerste soloprogramma. Daarna volgden er nog vier soloprogramma's waar hij theaters in het hele kland mee aandeed. 

Televisie

Naast zijn werkzaamheden als stand-up comedian heeft hij een eigen TV kanaal bij 2gotv, was hij columnist voor Penthouse en schreef hij voor VPRO’s waskracht. Met het BNN programma de LAMA’s, sleepte Martijn samen met zijn mede LAMA’s een nominatie voor de Televizier-Ring 2004 in de wacht.

Festivals 

Martijn heeft de afgelopen jaren onder meer optredens verzorgt tijdens het Lowlands festival, Crossing Border, het Mundial Festival in Tilburg, A BIG Night of Comedy in Den Haag en de Boulevard in Den Bosch. 

Martijn voor u

Martijn Oosterhuis valt op door zijn materiaal dat direct uit het leven gegrepen is. Hij heeft een zeer grote grapdichtheid die er voor zorgt dat zowel een kleine theaterzaal met honderd man als een grote tent met vijfentwintighonderd toeschouwers een ultieme avond met comedy beleven.