Rapaille

Een collectief met letterlijk een grenzeloos collectief enthousiasme. Nederlandse chansons, Afrikaanse melodieën, wat R&B en dan weer blues, inhoudelijke rapteksten en refreinen die veel te lang blijven hangen. Maar het belangrijkste dat Rapaille laat zien: maak muziek en grenzen verdwijnen!

Rapaille blaast het Nederlandse lied nieuw leven in. Mond op mond beademing wat hen betreft. Met groot respect en waardering voor vorige generaties liedschrijvers, theatermakers en kunstenaars (o.a. Bram Vermeulen, De Bende van Vier, Doe Maar, Herman van Veen) laat Rapaille de woorden van hun generatie spreken. Kleine liedjes, opzwepende hits, gevoelige teksten en uptempo ritmes. Zeer geschikt voor culturele festivals, feestjes en theaters. 

​WAARSCHUWING: HOUD REKENING MET BIJWERKINGEN ALS OVERVLOEDIG ENTHOUSIASME EN ONWAARSCHIJNLIJK VEEL PLEZIER.

Wie is wie?

Daan Verhoeven is 28 jaar en zowel gitarist als vocalist. Hij houdt van versiertrucs, Zuid-Amerika, verrekijkers en koriander. Daan maakt van zijn muziek architectuur en andersom. Zo zal Daans beroering van de snaren uw mond snoeren. Zijn gitaarspel snijdt als een mes door de boter. De gevoelige snaren kennen geen geheimen voor hem.

Paulin Ishimwe alias Ruji is 31 en zowel gitarist als vocalist. Hij komt uit Rwanda en is singer-songwriter. Ruji houdt van Radler, grooving en van zijn eigen studio. Check check check mic. 1, 2, 3. Ruji vertaalt zijn Afrikaanse roots in opzwepend snarenspel en weet zijn warme stemgeluid daar ook nog eens perfect overheen te draperen. Ruji speelt ook als solo singer-songwriter een repertoire van schitterend eigen werk, zowel in het Engels als Kinyarwanda.

Tim van den Eijk is 28 en is verantwoordelijk voor de poëzie en het spokenword. Hij houdt van India, vanillesigaren, douchegordijnen en boterhammen smeren. Speelt liever met woorden dan met... De teksten van Tim zijn perfect te pruimen en niet te vergelijken met appels en peren. Hij weet hoe je  inhoudelijke teksten in pakkende liedjes omtovert.

Charlie de Bruijn is 24 en vocaliste. Ze houdt van Moet Chandon, woerden (als in mannetjeseend), gevulde vuilniszakken, suède, ananas, flamingo's, kittig kattenvrouwtje en alle mannen van Rapaille. Charlie zingt al jarenlang. Onder de douche, in de achtertuin, op het werk en nu gaat ze eindelijk het podium op. Haar donkere klanken galmen langs je trommelvliezen en glijden zo naar je gevoelige snaar.

Nick Keijzer is 31, percussionist en verantwoordelijk voor de proza. Proza is iedere tekst die is geschreven of gesproken in de vorm van gewone taal. Hij houdt van een draaiende wasmachine, koffie, ketchup en katers. Ooit was hij een veelbelovend voetballer, maar koos uiteindelijk toch voor de pen. Hij schrijft teksten die zo nu en dan als affreus worden betiteld, maar de romantiek blijft. Hij nagelt uw en/of uw achternichtje vast aan de schandpaal, maar haalt u er ook met alle liefde vanaf.

Actuele voorstellingen