Ruud Smulders

Ruud Smulders is cabaretier, acteur en columnist. Tegenwoordig reist hij als stand-up comedian door het hele land, maar al zijn hele leven speelt Ruud toneeltjes, hangt hij de clown uit en typt hij over zichzelf in de derde persoon. Zijn verhalen en ideeën zijn absurd en gaandeweg deelt hij rake klappen uit met snoeiharde grappen.

Als cabaretier maakt Ruud deel uit van comedianscollectief Comedyhuis, is hij wekelijks te horen op 538 met zijn actualiteitencolumn ‘de Minuut van Ruud’ en was hij afgelopen zomer te horen als huiscabaretier bij 'Spijkers met Koppen'. Op dit moment vertoeft Ruud ook wekelijks op radio 2 en schrijft hij voor CLEEFT.nl.

Je kunt Ruud ook kennen van televisieprogramma's zoals bijvoorbeeld het veelbesproken ‘Hufterproef’, als één van de gezichten van BNN’s improvisatieprogramma ALPACAS en het vaak herhaalde ‘Achter Gesloten Deuren’.

Om al dat geklets te compenseren spreekt hij amper in de fysieke cabaretgroep ‘De Blonde Jongens en Tim’ waarmee hij in 2014 de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival in de wacht sleepte.