Starklinnemann

Centraal in deze door de formatie StarkLinnemann geproduceerde voorstelling staat het overstijgen van de begrippen tijd en ruimte. Hoe brengt StarkLinnemann dit in de praktijk?

In een theatershow zonder pauze met 25 minuten toneel en 55 minuten muziek worden tijdloze thema's zoals kunst en commercie, het creatieve proces en kunstenaars en critici belicht vanuit de standpunten van twee bekende Franse schrijvers uit de Negentiende eeuw: George Sand en Gustave Flaubert. Script schrijver Jacquelien Wielaard heeft met brieven van deze schrijvers als uitgangspunt drie monologen geschreven. Deze worden gespeeld door actrice Heike Wisse bekend van de film Vreemd Bloed en gastrollen in de TV serie Flikken Maastricht en Shouf Shouf Habibi.

Ook Chopins muziek is tijdloos. Gevoelens zoals spijt, heimwee, verdriet of angst die Chopin op ongeëvenaarde wijze heeft vertaald naar muziek zijn universele en tijdloze emoties. StarkLinnemann is de uitdaging aangegaan zijn muziek te vertalen naar nu. Jonas Linnemann heeft daarbij interessante Cubaanse en Braziliaanse ritmes aan de muziek toegevoegd. En Paul Stark heeft de muziek zo bewerkt dat de essentie met daarin alle tijdloze emoties van Chopins muziek behouden blijft.

Een overdonderende show waarbij muziekstijlen vervagen en soms zelfs gesproken woord en muziek in elkaar overvloeien. Soms serieus en dan weer met een vleugje humor blijft het publiek op het puntje van zijn stoel zitten. Transcending Chopin zal het publiek onderdompelen in een tijdloze wereld vol van sublieme muzikale en literaire ideeën!

StarkLinnemann

Paul Stark –piano
Jonas Linnemann – drums
Vasilis Stefanopoulos – contrabas

Heike Wisse - actrice
Jacquelien Wielaard – script
Roeland Drost – Regisseur

Genre: literair theaterconcert klassiek / jazz
Duur: avondvullend 80 minuten (zonder pauze)
Voorstelling: oktober 2017 t/m januari 2018

Dat klassieke muziek en jazz niet ver uit elkaar liggen, bewijst StarkLinnemann’.
De kracht van mooie, romantische en virtuoze melodieën gecombineerd met onmiskenbare jazzharmonie, timing en swing’. Wijnand Honig, integraal eindredacteur Kunst & Cultuur NTR

Een concert rondom Frédéric Chopin maar dan heel anders dan anders. We kijken uit naar de toekomst!Evelien Holster Programmeur Energiehuis/Kunstmin (Dordrecht)

Een boeiende, innemende vertolking van Chopins muziek’. Jan Trompper Programmeur CC Het Diekhuus (Middelharnis)

 

Transcending Chopin Theaterconcert Trailer

Actuele voorstellingen