Victor Luis van Es

In eerste instantie oogt Victor Luis van Es erg rustig en nonchalant met een aangename dosis zelfverzekerdheid. In zijn hoofd is hij echter veel onrustiger blijkt uit grappige observaties en anekdotes. Met zijn persoonlijkheid neemt hij je mee in zijn verhaal en weet hij de grootste en kleinste podia te vullen.

Victor heeft op de Amsterdamse Jeugd Theater School zijn eerste stappen op het toneel gezet. Niet lang daarna maakte hij de overstap naar stand-up comedy/cabaret. In 2011 deed hij mee aan het Leids Cabaret Festival waar hij destijds eindigde in de halve finale. Desalniettemin kreeg hij alle lof van Jochem Myjer die tweette : “Victor Luiz van Es! 21 jaar en speelt zaal plat met meer dan standup! In 2013 volgde het Lowlands Festival en was hij datzelfde jaar nog te zien op televisie in het populaire programma “The Comedy Factory” van Najib Amhali (RTL4).

Victor won in 2015 de publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, datzelfde najaar werd hij door Javier Guzman gevraagd als voorprogramma voor de Sinterklaas Conference. 

In 2016 stond Victor Luis van Es in de finale van het Cameretten festival met zijn programma ‘Zichtbaar’. De Volkskrant zei hierover “In al zijn eenvoud het mooiste en meest gedurfde verhaal van de avond.” Tot en met mei 2017 speelt hij ‘Zichtbaar’ in de finalisten tournee. Daarnaast is Victor vast lid bij de oudste comedy club van Nederland, het Comedy Café Amsterdam.