Yuri Verbeek

Een chef-kok in het theater op het podium? Is dat boeiend, interessant of kostelijk? Jazeker, een goede chef is tenslotte een kunstenaar in de keuken. Chef-kok Yuri Verbeek past perfect in dit plaatje en is bovendien gezegend met de gave dit op bijzonder vermakelijke wijze te demonstreren, er over te vertellen en te laten proeven. De theaterbezoeker mag proeven, zal lachen en verrast worden. Kortom culinair spektakel op het podium.

Doordat de chef zijn inspiratie uit alledaagse dingen haalt is elk van zijn creaties herkenbaar maar tegelijkertijd zeer verrassend. Een situatie, gebruiksvoorwerp, ingrediënt of ontmoeting, ze zouden zomaar Verbeeks inspiratiebron kunnen zijn voor een nieuw gerecht. Deze chef is dan ook niet alleen in zijn eigen keuken van de Delftse kookstudio De Kokkerie te vinden. Door zijn innovatieve creaties, expertise en kijk op het vak wordt hij tevens regelmatig geraadpleegd als culinair adviseur en geeft les als gastdocent op de Cas Spijkers Academie. Ook is hij de auteur van de succesvolle kookboeken 'Kook- en dagboek van een chef- kok' en 'Chef over de vloer'. Met de realisatie van de Food Floral Fashion show kwam een jongensdroom uit. Samen met floral designer Pim van den Akker en fashion designer Aziz Bekkaoui, zette hij een catwalkshow op internationaal niveau neer waarbij food, floral en fashion op unieke wijze met elkaar waren verweven.

Deze kookdemonstratie annex theatershow is een mix van smakelijke ingrediënten als creativiteit, kennis en beleving welke Yuri Verbeek op humoristische wijze weet te brengen. Bent u altijd al benieuwd geweest naar de smaak van met de hasjpijp gerookte zalm en mojitotandpasta? Of lijkt het u geweldig om friet eens na de maaltijd te serveren? Na deze avond krijgt u een nieuwe kijk op creatief koken.

www.dekokkerie.com

Genre: culinair belevingstheater
Duur: v.a. 30 minuten tot avondvullend

De kunst van koken

Actuele voorstellingen