Medisch cabaret zeer gewild

Michiel Peereboom studeerde in 2001 af als basisarts aan de Rijksuniversiteit Groningen en hij specialiseerde zich hierna als cabaretier. 

Michiel was presentator van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde en levert humoristische tekstbijdragen en video's aan tv-programma's van RTL5, VPRO, KRO, Veronica en BNN-VARA. Hij combineert deze vaardigheden in een humoristische en flitsende multimedia presentatie, die hij speciaal voor iedere gelegenheid op maat maakt. De presentatie is een op het eerste oog toepasselijk inhoudelijk verhaal, waarbij hij de inhoud visualiseert door websites en andere via het internet verkregen informatie over het onderwerp te bespreken. Al snel blijkt dat Michiel de werkelijkheid naar zijn hand heeft gezet en dat websites, facebookprofielen, twitter accounts, nieuwswebsites e.d. zodanig zijn veranderd dat het onderwerp op een slimme en verrassende manier op de hak wordt genomen. Het liefst neemt Michiel in de presentatie ook nog op de dag zelf verkregen informatie mee, waardoor het nog beter aansluit bij de beleving van het publiek. Deze unieke, vernieuwende presentatie-vorm wordt zeer gewaardeerd door de congresgangers.

Corine van Geffen (directeur Esperanz) Experts in oncologische zorg
Michiel Peereboom was dit jaar dagvoorzitter tijdens de voorjaarsconferentie van Esperanz. Reeds bij de voorbereidingen liet Michiel een hoge mate van professionaliteit zien door zich uitstekend voor te bereiden. Mede door zijn enthousiasme, prikkelende vragen en humor was de conferentie een groot succes, hetgeen veel waardering heeft opgeleverd van de (hoogopgeleide) deelnemers”.

Els Molenaar (managing director Blauw Reseach, Blooming Org.)
"De kracht van Michiel Peereboom is dat hij met zijn nuchtere, vriendelijke toon en speelse humor een energieke sfeer in de zaal weet te creëren die verbindend werkt". (‘Marketing in de zorg van morgen' Jaarbeurs Utrecht, maart 2017)

Jesper Rijpma (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen)
"Het optreden van Michiel tijdens het Grote Zorgdebat was een groot succes. De op maat gemaakte grappen -sommige zelfs nog tijdens het debat bedacht- sloten goed aan op de thematiek en het diverse publiek. Hij slaagt er in om het publiek mee te nemen in een komisch verhaal en zijn scherpe humor levert een boel energie op"! (februari 2017)