3x Robert Jan Stips

In de documentaire ‘Het Uur van de Wolf’ over Robert Jan Stips blijkt dat hij tijdens 50 jaar actief muziek maken geen geranium van achter heeft kunnen bekijken. Ook nu, na een uitgebreide NITS tour langs 80 theaters in binnen- en buitenland, een serie in Carré met TING!, in samenwerking met SCAPINO, komt hij op solo-gebied met een verrassende zet. Robert Jan zet naast zijn bestaande RJSolo-concerten op piano twee nieuwe takken op. Maak kennis met de ‘andere kanten’ van deze veelzijdige popmuzikant.

Ook nog geen geranium van achter willen bekijken?

Genre: muziektheater
Duur: 30 min. tot avondvullend
Voorstelling: gehele seizoen

Electrophy

Geluidenman Stips gaat, zoals we hem vanuit diverse bands al kennen, nu ook solo-elecktrisch en laat zich horen in spannende soundconcerten onder de titel ‘Electrophy’. In een vernieuwend programma laat Stips zien en horen waarom hij al decennia lang aan de top van de Nederlandse (pop)muziek staat. De voorstelling is geschikt voor grote of kleine poppodia en theaterzalen.

Stips & Brokamp

De componist-pianist in hem komt in ‘klassiek’ duo-vorm met violiste Marieke Brokamp met een programma gebaseerd op eigen film-, expo- en documentairemuziek. Maar ook speciale bewerkingen voor viool en piano van o.a. Supersister en NITS. Een onderhoudend sfeervol modern-cultureel programma, geschikt voor zowel theater, concertpodium en ruimdenkend popcentrum.


RJSolo

Daarnaast blijft Robert Jan bezig met zijn RJSolo – het programma waarin op spontane en onderhoudende manier aan de piano het publiek een avondvullende doorsnee door zijn muziekleven biedt, puttend uit een inmiddels legendarisch verleden met o.a. werk van Supersister, Golden Earring, Sweetd’Buster, Gruppo Sportivo, Transister, Freek de Jonge, NITS... of bv filmmuziek en nieuwere projekten. Alles heel eigen, heel ‘Stips’. Aan de hand van de gespeelde songs komen verhalen en anecdotes los: een geïnspireerde en inspirerende avond die naast muziek gebaseerd is op humor, 50 jaar ervaring en veel interactief* speelplezier!

 *wil je zeker zijn dat het aan bepaalde favoriete nummers niet ontbreekt, vraag die dan (tot een etmaal tevoren) aan via verzoekjes@stips.net!