De blues kleeft aan mij

Mooie, intieme theatervoorstelling met muziek & verhalen. Ook zeer geschikt tijdens bluesfestivals. 

Een eerlijke en bevlogen Bertus Borgers zet een prachtig tijdsbeeld weg en brengt het woelige rock 'n roll leven van de jaren zestig geweldig in beeld.

Genre: muziek met verhalen
Duur: avondvullend met pauze
Voorstelling: gehele jaar (ook festival seizoen)

Muziek en verhalen

Bertus Borgers (1947) speelt al sinds zijn vijftiende in rockbandjes. In zijn boeken 'Weg van hier', 'ik hou van Herman' en 'Onder onze voeten kruipt de Blues' valt te lezen dat hij wel het een en ander heeft meegemaakt op en achter het podium. En zowel in zijn muziek als in deze verhalen is de Blues nooit ver weg, want ontworteling en vervreemding bleven hem onderweg gezelschap houden. Op het podium komt dit tot leven als de muzikant Bertus een verteller wordt. Afgewisseld met veel muziek, waarbij hij begeleid wordt door zijn broer Ruud op gitaar, laat hij in 'de Blues kleeft aan mij' iedereen meekijken naar het dagelijkse vallen en opstaan waar ook rockmuzikanten mee moeten leven. 'De Blues is een fenomeen. Een sterk Amerikaans cultuurproduct dat er telkens weer in slaagt te appelleren aan de opgroeiende generatie die na hun kindertijd geconfronteerd worden met sehnsucht, heimwee, weltschmerz, eenzaamheid. Er komt oorlog, er komt vrede. De politiek gaat van links naar rechts en weer terug, de mode verandert, het straatbeeld verandert, mensen kopen langspeelplaten, cassettes, compact-disks, mp-3 spelers of zijn ingeplugd op cloud music. De Blues trekt zich daar niets van aan. Op weg naar het hart van de volgende mens.

De pers over zijn vorige voorstelling 'Weg van hier'
“Voorstelling staat als een huis. …theaterwaardig…een geboren verteller…Een voorstelling die ik iedere programmeur kan aanbevelen. Een eerlijke en bevlogen Bertus Borgers zet een prachtig tijdsbeeld weg en brengt het woelige rock 'n roll leven van de jaren zestig geweldig in beeld”. 
– Kees Verdaasdonk (voorheen van C.C. Jan van Besouw, Theater De Poorterij)

 

Get lost - Nova Borgers

Nova Borgers en Bertus Borgers Live @ Paradiso

Bertus Borgers - Still believe @ Beauforthuis Austerlitz

https://www.youtube.com/watch?v=NDmv-rZyPBQ