De meest talentvolle Flamenco artiesten uit Nederland

Tiempos Nuevos speelt werken van grote componisten die zich door flamenco lieten inspireren. Bekende klassieke werken worden op natuurlijke wijze teruggebracht naar het flamenco- idioom. Een retourticket van de klassieke muziek en de jazz naar flamenco, en van het verleden naar drie jonge muzikanten op het podium. Veel muzikale stijlen pasten er binnen flamenco. Maar flamenco paste ook altijd al in andere, universele muziekstijlen als klassieke muziek en jazz: Debussy tot Miles Davis probeerden flamenco in hun muziek te vangen en droegen daarmee bij aan de mondialisering van Flamenco. Het trio verwerkt bekende melodieën uit grote werken van ‘de Falla’ en ‘Rodrigo’, in de composities van Edsart Udo de Haes met teksten van Maria Marín.

Bekende melodieën uit de klassieke muziek en de jazz teruggebracht naar Flamenco

Genre: flamenco
Duur:
avondvullend
Voorstelling:
oktober 2018 t/m juni 2019 (+ zomerfestivals)

Tiempos Nuevos werkt met verschillende gastartiesten o.a. Cristina Hall (moderne dans en flamencodans), Oene van Geel (altviool), Federico Ordoñez (flamencodans). In 2016 Irene Álvarez (flamencodans) en Carlos Ema (flamencopiano en ‘electronics’). Vanaf februari 2017 staat Ben van Gelder (altsax) als gast op het programma. Ook voor de theatervoorstelling is het mogelijk om met gastmuzikanten en danseressen te werken.

María Marín (Utrera, Sevilla) is naast veelgevraagd flamenco- zangeres en meester op de klassieke gitaar (master koninklijk conservatorium den Haag).

Edsart Udo de Haes wordt in Spanje omschreven als een buitenlander die met zijn gevoelige en filosofische spel het stokje van de Spanjaarden kan overnemen (Chalaúra).

Jamie Peet een van de meest gewilde jonge drummers van dit moment en speelde met, onder velen anderen, Pete Philly, Windkracht 7 en Ramon Valle.

‘Prachtig gevoelig spel… de Haes is virtuoos gitarist.’
– Elsevier

‘Nederlandse gitarist steelt show in de flamencowereld.’
– Telegraaf

‘Nummers die ons nog lang zullen bijblijven…’
– Jondoweb (Spanje)

‘Onvergetelijke momenten’
‘Een ‘flamencura’ (flamenco gevoel) die vandaag de dag schaars is.’
– Chalaúra

‘Grote emotionele kracht in zowel de stukken als in het gitaarspel.’
– Popmagazine Heaven