RJSolo en Stips & Brokamp

In 2020 is het voor Robert Jan Stips inmiddels 50 jaar geleden dat hij met Supersister op verrassende wijze acte de présence gaf op het Holland Pop Festival en bij het grote publiek in 1970 al een geheel eigen plek veroverde.

Ook nog geen geranium van achter willen bekijken?

Genre: theaterconcert
Duur: 30 min. tot avondvullend
Voorstelling: gehele seizoen

Sindsdien heeft hij die eigen plek alleen maar weten te verstevigen via vele succesvolle samenwerkingen met bands als Golden Earring, Sweet d’Buster, Transister, Gruppo Sportivo, Freek de Jonge en nu natuurlijk nog immer aktief met NITS.

RJSolo

In ‘RJSOLO’ speelt hij een avondvullend programma waarin hij, aan de vleugel of piano, met een niet aflatend plezier zijn inmiddels legendarische muziekverleden doorkruist. Stips speelt de hits én onbekender materiaal, zingt en vertelt over wat hij die 50 jaar heeft gemaakt en mee-gemaakt en laat daarnaast ook zeker recenter werk horen.

Robert Jan stelt elke avond ‘RJSolo’ weer opnieuw samen, zo heeft het publiek óók de mogelijkheid mee te doen in de keuze van de te spelen songs – inmiddels zo’n 400 – door één of meer verzoeknummers* in te dienen, waardoor elke avond ‘RJSOLO’ weer verrassend anders kan zijn. Een altijd gevarieerde avond vol bijzondere popmuziek waarin de tijd voorbij vliegt én waarvoor de belangstelling sinds de ‘Uur van de Wolf’ documentaire ‘de Tovenaar van de Nederpop’ enorm is gegroeid...

*wil je zeker zijn dat het aan bepaalde favoriete nummers niet ontbreekt, vraag die dan (tot een etmaal tevoren) aan via verzoekjes@stips.net!
www.stips.net

Stips & Brokamp

Naast zijn hiernaast genoemde bezigheden werkt Robert Jan Stips al sinds 2014 samen met violiste Marieke Brokamp (o.a. Zeeuws Orkest en het TY strijkkwartet). Inmiddels trekken zij met een verrassend duo-programma door het land met een voor een piano-viool-duo ongebruikelijk spannend, superbreed repertoire wat alle grenzen tussen diverse muziekstijlen doet verbleken.

Een groot deel bestaat – natuurlijk – uit bewerkingen voor viool en piano van de bekendere werken uit Stips’ rijke pophistorie van SUPERSISTER-tot-en-met-NITS, hier en daar gelardeerd met verhalen die hier onlosmakelijk mee verbonden zijn. Maar ook film-, expo- en documentaire muziek van Robert Jan komen aan bod, die anders niet zo gauw op zich staand live te horen zou zijn. Daarnaast nemen Marieke en Robert Jan je mee naar heel andere muziekwerelden, zoals cross-overs met de klassieken en modern klassieken – van Schubert tot Arvo Pärt.

Het niveau en speelplezier van dit bijzondere duo werkt aanstekelijk. Het publiek laat zich door hen meevoeren, verwennen en verrassen: een ongedwongen avond grenzeloos muziekgenieten. Een geïnspireerde én inspirerende middag of avond, ‘gewoon’ in het theater maar ook bij uitstek geschikt op locatie: van weiland tot duinpan, cultureel evenement, kerkje, waterval, historische plek, strandpaviljoen, museum, bonbonière, zoutmijn, bostheater, festival enz.


Stips & Brokamp muziekcompilatie