RJSOLO

Het spoor dat Robert Jan Stips inmiddels door in het Nederlandse muzieklandschap trekt is verder vrij ongekend. Een konstante lijn van oorspronkelijke muziekwaliteit, via bekende namen als Supersister, NITS, Golden Earring, Sweet d'Buster, Gruppo Sportivo, Transister en Freek de Jonge, van de jaren 70 tot en met nu. Hits als 'She Was Naked', 'Radio', 'In the Dutch Mountains', ' Nescio ', 'Radar Love', ' Leven Na De Dood', komen in vaak verrassende versies te voorschijn, daarnaast staat ook het 'andere' repertoire zeker paraat. Met Robert Jan Stips als levende Juke Box voegt u een karaktervol entertain-moment aan uw feest toe!

Robert Jan brengt een set met een keus uit (uw) favorieten van zo'n 300 a 400 liedjes

Genre: muziektheater
Duur: 2 x 45 min.
Voorstelling: november 2018 t/m februari 2019 (andere maanden op aanvraag)

Maar dit seizoen komt Robert Jan ook weer naar het theater en doet een greep uit zijn meer dan 300 liedjes, speelt en zingt ze in verrassende versies op het instrument waar de meeste ook op 'geboren' zijn: puur aan de piano - onverwachte covers, nieuw werk, cross-overs met klassiek en vertelt daarbij veel anecdotes en verhalen. Het is een spontaan theater gebeuren, geen gelikt of geregisseerd programma. Door de wisselwerking met het publiek kan het ter plekke plotseling een heel andere kant uit gaan, maar hoe dan ook, Robert Jan laat je horen en voelen wat hij in die ruim 40 jaar heeft gemaakt en... meegemaakt. Het publiek t/m de dag tevoren verzoeknummers aanvragen via verzoek@stips.net. Er geldt één spelregel: het nummer moet ooit door RJ (mee)-gespeeld, -opgenomen of –geschreven zijn.

Technisch vereisten: goed gestemde vleugel of piano + 3 mikes uitversterkt, niet-krakende kruk en licht. De set kan in lengte varieren van 20 minuten tot avondvullend. Indien geen instrument aanwezig, komt tegen meerprijs een electrische piano-set mee.

Radar Love (solo)

To the Hilt (Live Beauforthuis 2012)