RJSOLO

In de 'Het Uur van de Wolf' documentaire over Robert Jan Stips – die begin 2019 wordt uitgezonden – blijkt al dat hij na 50 jaar nog steeds niet weet hoe de achterkant van een geranium er uit ziet. Bij 'RJSolo' komt alles nog steeds voort uit een gedrevenheid om zijn eigen, zeer brede kijk op hoe popmuziek kan klinken, aan zijn publiek door te geven.

Robert Jan brengt een set met een keus uit (uw) favorieten van zo'n 300 a 400 liedjes

Genre: muziektheater
Duur: 2 x 45 min.
Voorstelling: november 2018 t/m februari 2019 (andere maanden op aanvraag)

Aan de piano speelt en zingt Robert Jan bekend oud en nieuw werk, puttend uit een inmiddels legendarisch verleden met o.a. werk van Supersister, Golden Earring, Sweetd'Buster, Gruppo Sportivo, Transister, Freek de Jonge en NITS, maar ook van filmmuziek uit nieuwere projecten.

Ondanks deze verscheidenheid aan stijlen klinkt alles heel eigen, heel "Stips". Aan de hand van de gespeelde songs komen verhalen en anekdotes los waarmee Robert Jan, samen met de muziek, tot een ongedwongen, gezellige en boeiende voorstelling komt: een geïnspireerde avond die naast muziek gebaseerd is op humor, 50 jaar ervaring en veel interactief* speelplezier!

* Als je als bezoeker zeker wilt zijn dat het aan een bepaald favoriet nummer niet ontbreekt, kan men dat (tot 24 uur van tevoren) aanvragen via verzoekjes@stips.net!

Voor meer info: www.stips.net

Technisch vereisten: goed gestemde vleugel of piano + 3 microfoons uitversterkt, niet-krakende kruk en licht. De set kan in lengte variëren van 30 minuten tot avondvullend. Indien geen instrument aanwezig, komt tegen meerprijs een electrische piano-set mee.

Radar Love (solo)

To the Hilt (Live Beauforthuis 2012)