Transcending Chopin

Transcending Chopin is een theaterconcert van formaat!
Centraal in deze door de formatie StarkLinnemann geproduceerde voorstelling staat het overstijgen van de begrippen tijd en ruimte. Dit ervaart men niet alleen door het subtiele spanningsveld tussen Chopin en de transformatie naar de hedendaagse muziek maar ook door de bijzondere opstelling van de muziekinstrumenten en de soms vervreemdende theatrale elementen.

De kracht van mooie, romantische en virtuoze melodien gecombineerd met onmiskenbare jazzharmonie, timing en swing.

Genre: theaterconcert klassiek / jazz
Duur: avondvullend 80 minuten (zonder pauze)
Voorstelling: oktober 2017 t/m januari 2018 en op aanvraag

De muziek van Frédéric Chopin heeft een tijdloos karakter. Emoties zoals spijt, heimwee, verdriet, woede of angst die de Poolse pianist/componist op ongeëvenaarde wijze heeft vertaald naar muziek worden door mensen over de hele wereld en door de tijden heen hetzelfde ervaren. Pop- en jazzmusici vormen daarin geen uitzondering. De musici van StarkLinnemann zijn daarom de uitdaging aangegaan de muziek van Chopin te vertalen naar de moderne tijd. Zij schromen niet ook elementen uit de wereldmuziek zoals Cubaanse en Braziliaanse invloeden aan de muziek toe te voegen. Complete werken van de componist zijn omgevormd tot coherente “nieuwe” composities. Pianist/componist Paul Stark heeft de muziek zo bewerkt dat de essentie met daarin alle tijdloze emoties van Chopins muziek behouden blijft.

Een overdonderend theaterconcert waarbij muziekstijlen vervagen. Soms serieus en dan weer met een vleugje humor. Het publiek blijft op het puntje van zijn stoel zitten. Transcending Chopin zal u onderdompelen in een tijdloze wereld vol van sublieme muzikale ideeën!

TRAILER

 

StarkLinnemann

Paul Stark – piano
Jonas Linnemann – drums
Vasilis Stefanopoulos – contrabas 
Roeland Drost – Regisseur