NIET VALLEN!

Tja, daar hang je dan ineens aan een bepaalde tak van een bepaalde boom. De appels boven jou beginnen al te vallen terwijl die eronder nog moeten uitrijpen. En dan heb je ook nog eens met jezelf te maken en je dubieuze gevoel voor balans en woon je op een planeet die sowieso in een vrije val verkeert. Hoe bewaar je dan je evenwicht?

Zij eist haar plek onder de cabaretzon definitief op, ook haar eigen composities en gitaarspel zijn van buitengewoon hoge kwaliteit. – Volkskrant

Genre: muzikaal cabaret
Duur: 70 - 80 minuten (pauze optioneel)
Speelperiode: oktober t/m half december 2024 & januari t/m april 2025

Door een stapel gloednieuwe liedjes te maken die balanceren tussen licht en donker, humor en pijn, vertrouwen en twijfel. Liedjes tussen vroeger en ooit gebakken met de kennis van nu, uitgevoerd door drie muzikanten op gangbare en minder gangbare instrumenten.

Na zes solo’s maakt Dorine Wiersma voor het eerst een voorstelling in samenwerking met de twee zeer veelzijdige muzikanten Wieke Garcia en Marieke van der Heyden.

Dorine Wiersma studeerde klassiek gitaar aan het Hilversums conservatorium, ging liedjes schrijven en rolde het cabaret in. Ze stond in de finale van het LCF en schreef het wekelijkse themalied voor het radioprogramma Andermans Veren. In 2009 won zij de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied ‘Stoute Heleen’. Optredens op de Parade, Lowlands en bij DWDD volgden. Haar voorstelling ‘D&A’ werd door het NRC geplaatst in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van 2015.

Wieke Garcia is percussionist, harpist en zanger. Tijdens en na haar opleiding aan het Rotterdams conservatorium maakte ze deel uit van de theatergroep van Herman van Veen. Naast haar eigen projecten heeft ze ook vele artiesten begeleid zoals Veldhuis en Kemper en Izaline Calister.

Marieke van der Heyden is cellist, speelt piano, zingt en bespeelt ook instrumenten zoals theremin en glasharmonica. Na haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag treedt ze in vele muziek- en bewegingstheater producties op en speelt in binnen- en buitenland. Ze werkte o.a bij muziektheatergroep Flairck en bij Bencha theater. Daarnaast was zij betrokken bij vele losse projecten.

Niet vallen LR2

‘Zij eist haar plek definitief op- haar eigen composities en gitaarspel zijn van buitengewoon hoge kwaliteit. Wiersma mag niet meer gemist worden.’ – Volkskrant

‘Geestige teksten en virtuoos gitaarspel, buitengewoon grappig.’ – Metro

‘De nummers van Wiersma zitten razend knap in elkaar. Wat zo leuk is aan Dorine is haar eigenheid en oorspronkelijkheid’ – NRC

‘Als Wiersma haar schouders eronder zet, dan is het helemaal genieten. Een bloedstollend mooi lied over de moeizame verhouding tussen een meisje en haar stiefmoeder. Sober, haarfijne tekst, beklemmend.’ – Theaterkrant

Dorine Wiersma: teksten en muziek, arrangementen
Wieke Garcia, Marieke van der Heyden: arrangementen
Leoni Jansen: regie-adviezen
Arnoud Kaldeway, Frank Akkerman: techniek
www.dorinewiersma.nl

Trailer: