Pardon my heart

Muziekkenners beschouwen hem als een icoon van de Rockmuziek, een legende uit de jaren ‘60 met invloed tot op heden: de Canadese singer-songwriter Neil Young. Als kind kreeg hij een plastic ukelele van zijn vader waarmee zijn liefde voor snaarinstrumenten was geboren. Zestig jaar na dato speelt hij nog steeds met de wijsheid van een man die het leven heeft gezien en met het heilige vuur van een rocker die eeuwig wil blijven rocken. En dat werkt aanstekelijk.

DE MAN DIE DENKT DAT IE NEIL YOUNG IS

Genre: theaterconcert
Duur: 2 x 45 minuten
Speelperiode: augustus 2024 t/m augustus 2025 (incl. festivals)

Pardon my heart

‘De man die denkt dat ie Neil Young is’

In de Jaren ’70 zocht hij op zijn zolderkamer de akkoorden van Sugar Mountain uit. In 2006, inmiddels veertiger, speelde hij voor het eerst openbaar ‘on the beach’ in De Fuut, de vermaarde strandtent in Den Haag.

Mensen kwamen binnen, sloten hun ogen en het was alsof hij er zelf was: Neil Young. Is dat de man waarvan we denken dat ie Neil Young is? Maar die woont toch in Amerika? In deze duo bezetting verkennen Henri de Vries en Gijsbert Diteweg het liefdesrepertoire van Neil Young. Maar niet alleen muziek ook smakelijke anekdotes over zijn relaties en escapades komen voorbij. Zijn mooiste liedjes, over oprechte liefde: ‘Pardon my Heart’, zou Neil dan zeggen.

De man die denkt dat ie Neil 2...fotograaf Ab Baak

‘De geest van Neil Young is voor velen moeilijk te vatten. Zijn repertoire is dusdanig gevarieerd dat het de meeste coverbands niet lukt om de juiste snaar te raken. Wat een verademing is dan de Haagse Neil Young Tribute band, die zich moeiteloos en met volle overgave door het repertoire heen speelt en het publiek in extase mee weet te slepen. Een absolute aanrader voor ieder poppodium, theater of festival.’ – Robert-Jan Rueb, organisator R.G. Ruijs Stichting

‘De stemgelijkenis is werkelijk verbluffend.’ – Gritter ‘Voor de pauze was ik al helemaal om en toen moest ‘Down by the river’ nog komen. Dat nummer sloeg werkelijk alles. Wat een spelvreugde en wat een gitaarwerk. En wat blijven jullie dicht bij het origineel.’ – Bezoeker van een concert

Bezetting

Henri de Vries: zang, gitaar, piano, mondharmonica
Gijsbert Diteweg: gitaar, dobro, banjo, viool, zang
Geschikt voor kleine- en middelgrote zalen (theater, festival, poppodia).

Bent u op zoek naar een programma met een wat rustiger luisterdeel voor de pauze en wat meer muzikaal geweld erna, boek dan een combi-deal. Verschillende combi’s mogelijk.

www.neilyoungtribute.nl
www.demandiedenktdatieneilyoungis.nl

http://www.demandiedenktdatieneilyoungis.nl/page-2/
Uit Volgspot NPO Radio 5