De man die denkt dat ie Neil Young is

Muziekkenners beschouwen hem als een icoon van de rockmuziek, een legende uit de jaren ‘60 met invloed tot op heden: de Canadese singer-songwriter Neil Young. Als kind kreeg hij een plastic ukelele van zijn vader waarmee zijn liefde voor snaarinstrumenten was geboren. Zestig jaar na dato speelt hij nog steeds met de wijsheid van een man die het leven heeft gezien en met het heilige vuur van een rocker die eeuwig wil blijven rocken. En dat werkt aanstekelijk.

‘De geest van Neil Young is voor velen moeilijk te vatten. Zijn repertoire is dusdanig gevarieerd dat het de meeste coverbands niet lukt om de juiste snaar te raken. Wat een verademing is dan de Haagse Neil Young Tribute band, die zich moeiteloos en met volle overgave door het repertoire heen speelt en het publiek in extase mee weet te slepen. Een absolute aanrader voor ieder poppodium, theater of festival.’ – Robert-Jan Rueb, organisator R.G. Ruijs Stichting

‘De stemgelijkenis is werkelijk verbluffend.’ – Gritter ‘Voor de pauze was ik al helemaal om en toen moest ‘Down by the river’ nog komen. Dat nummer sloeg werkelijk alles. Wat een spelvreugde en wat een gitaarwerk. En wat blijven jullie dicht bij het origineel.’ – Bezoeker van een concert

 

Theaterconcert

‘Neil Young Tribute’

In de gelederen van de Neil Young Tribute bevindt zich ‘De Man die denkt dat ie Neil Young is’. In deze intieme muziektheatervoorstelling verkennen Henri de Vries en Gijsbert Diteweg het liefdesrepertoire van Neil Young. Zijn mooiste liedjes, over oprechte liefde en verhalen uit zijn (liefdes)leven onder het motto: ‘Pardon my heart’.

De man die denkt dat ie Neil 2...fotograaf Ab Baak

Bezetting

Henri de Vries: zang, gitaar, piano, mondharmonica 
Gijsbert Diteweg: gitaar, dobro, banjo, viool, zang 
Geschikt voor kleine- en middelgrote zalen (theater, festival, poppodia).

Bent u op zoek naar een programma met een wat rustiger luisterdeel voor de pauze en wat meer muzikaal geweld erna, boek dan een combi-deal. Verschillende combi’s mogelijk.

www.neilyoungtribute.nl
www.demandiedenktdatieneilyoungis.nl

 

Theaterconcert

Neil Young Tribute

Veertig jaar geleden draaiden we zijn platen helemaal grijs: ‘Tonight’s the Night’, ‘Harvest’, ‘American Stars & Bars’, ‘Zuma’, ‘After the Goldrush’, ‘Decade’. Zulke mooie muziek die nooit gaat vervelen. Deze viermansformatie laat het publiek de muziek van Neil Young beleven in al haar verscheidenheid; het ruige elektrische werk, de akoestische ‘country’ en de mooie kleine solosongs. De stem van de Vries lijkt zo op die van Young, dat hier wel sprake moet zijn van een vocale dubbelganger. Veel samenzang, gevarieerd solowerk en alles vol overgave en ‘in de geest van’. Een avondje nostalgie en muzikaliteit om nog lang van na te genieten. 

Bezetting

Henri de Vries: zang, piano, gitaar, mondharmonica
Gijsbert Diteweg: lapsteel, viool, gitaar 
Danya Plugge: zang, bas 
Bert Fonderie: zang, drums

Geschikt voor grote en middelgrote zalen en festivals.