Duo heer Halewijn

Een programma van luisterliedjes afgewisseld met verhaaltjes en voordrachten.

Zanger Jeroen Manders en accordéonist René Onsia werken al zo'n twintig jaar samen. In die tijd verzamelden zij een uitgebreid repertoire van liederen en verhalen die de tand des tijds moeiteloos weerstaan, gewoon omdat ze mooi zijn.

De teksten en melodieën van grote artiesten als Louis Davids, Pissuisse, Dirk Witte etc. , maar ook 'de betere smartlap', zoals bijvoorbeeld het onsterfelijke "Ketelbinkie" blijken voor velen nog steeds onweerstaanbaar. Telkens weer blijkt deze muziek niet alleen ouderen, maar ook een verbaasd jong publiek aan te spreken, simpelweg door de kwaliteit van teksten en melodiën.

De meeste liedjes zijn uit de eerste helft van de twintigste eeuw, maar een enkel lied van Sonneveld, Corrie Brokken, of zelfs een vertaalde Brel worden naadloos in het programma opgenomen, net als de voordrachten van vooral Annie M.G. Schmidt.
Gelukkig werden er vroeger niet alleen maar serieuze liedjes geschreven; er kan volop gelachen worden om de humoristische, en soms ook ondeugende teksten..
Een melancholisch programma met de spreekwoordelijke lach en traan.

Duo Heer Halewijn treedt het liefste zonder geluidsversterking op; met de klassiek geschoolde zangstem van Jeroen is dat zelden een probleem.

In 1992 namen Jeroen en René in eigen beheer een CD op, in 2002 won Duo Heer Halewijn het Leidse “Waterlanders”-festival. Een nieuwe CD is in voorbereiding.

Genre: luisterliedjes
Duur: 20 min. tot avondvullend

Padam

Spektakel op de Kaap