Jeroen Manders

Al vanaf zijn tiende levensjaar beklimt "veelzijdig artiest" Jeroen Manders (1966) met grote regelmaat het podium. Eerst als acteur en cabaretmaker, vanaf zijn studententijd ook als zanger en acrobaat.

Jeroen studeert aanvankelijk aan de TU in Delft en treedt in die tijd al in heel Nederland op als zanger van verschillende soorten licht repertoire. In Delft ontstaat eind jaren '80 ook "duo Heer Halewijn", waarmee hij vooroorlogs Nederlands repertoire brengt, en ontstaat "Hoog&Laag", een duo met Jeroen o.a. als zingende acrobaat. Sinds ongeveer een jaar treedt Jeroen op met “The Sentimentalists” met Engels- en Nederlandstalige swingliedjes uit de jaren '30-'50.

Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij klassieke zang. Hij kreeg zanglessen van Meinard Kraak en Maria Acda. Na zijn afstuderen in 1997 volgde hij nog "masterclasses" bij Bernard Kruysen, Wilma Driessen, Frans Huijts en Roberta Alexander.

Jeroen soleerde in vele producties en projecten, zowel als zanger als als verteller, en in de meest uiteenlopende muziekstijlen. Hij werkte herhaaldelijk samen met het Ricciotti Ensemble (o.a. het AVRO-kinder-Prinsengrachtconcert 1998), met “Het Wereldorkest” , het Brabants Orkest en met de postpunk-band “De Kift”. Verder zingt hij af en toe liedrecitals (Mahler, Poulenc, Schubert, Schumann, Wolff). Hij is free-lance koorlid bij De Nederlandse Opera. Regelmatig werkt hij ook als acteur en/of als presentator.

Naast dit alles heeft hij als helft van het duo "Hoog&Laag" -waarin hij zang, acrobatiek en acteren combineert- diverse prijzen gewonnen en treedt hij veel op in binnen- en buitenland met verschillende acts (o.a. Juste Pour Rire Festival in Montréal en The Fringe Festival in New York)
Ook componeert hij op bescheiden schaal, maakt kostuums, schrijft, vertaalt en bewerkt teksten, organiseert en programmeert concerten.