Rudebeats

Ruud - ook wel Rudebeats - is een stoere hiphopper met een groot hart en een interessant motto: van niets iets maken, dat is hiphop! Hij werkt ontzettend hard en het lukt hem om volledig te kunnen leven van zijn muziek. 

Ruud begon op zijn veertiende met het schrijven van rhymes en gedichten die al snel verdacht veel op raps begonnen te lijken. Hij kreeg de rapsmaak te pakken en begon nummers op te nemen met andere jongens uit de scene. Hier ontdekte hij zijn roeping: human beatboxing. 

Rudebeats is een looper, een soort van one man band, want hij zingt, beatboxt en neemt al zijn geluiden live op met zijn loopingstation! Hoe hij dat doet? Bekijk onderstaande video:

Inmiddels heeft Rudebeats naam gemaakt in Nederland door zijn deelname aan The Voice of Holland in 2016. Hij begon zijn Voice-avontuur bij The Blind Audition en al bij het horen van de eerste klanken uit Rudebeats’ loopingstation wist Sanne het zeker: daar moet voor gedraaid worden. Ali B werd Rudebeats’ coach, maar deze wilde wel dat Rudebeats het zonder zijn loopingstation moest doen tijdens zijn Battle. 

Rudebeats is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een creatieve multi-instrumentalist met een geheel eigen stijl. Zijn talent blijft niet onopgemerkt; zo verzorgt hij voorprogramma's van Giovanca, speelde o.a. op Jazzfestival Delft, Dunya Festival en Meet the Streets. Ook treedt hij regelmatig op in het buitenland. Zijn uiteindelijk doel is om op wereldtournee te gaan. 

Actuele voorstellingen