Dokter voor de zaal

Michiel Peereboom: basisarts, maar bovenal cabaretier. Een bijzondere en unieke combinatie die in Nederland niet veel voorkomt. Hij benadert zijn opdrachten deskundig en vanuit de inhoud. Door zijn medische achtergrond heeft hij kennis van zaken en als gespecialiseerd cabaretier weet hij deze medische kennis om te zetten naar humor in de praktijk. 

Genre: humor op maat / medisch cabaret
Duur: vanaf 15 min. tot avondvullend

Na zijn opleiding tot basisarts heeft Michiel zich gespecialiseerd tot cabaretier, filmmaker en tekstschrijver. Naast zijn werkzaamheden als medisch cabaretier schrijft Michiel humoristische teksten voor radio, tv en andere cabaretiers. Tevens publiceerde hij enkele boeken en heeft hij zich gespecialiseerd in het bedenken en produceren van korte humoristische video's voor tv (o.a. KRO, BNN, VARA en NTR) en internet (o.a. Vlakkeland.nl en Speld.nl). Hij was ook te zien als presentator in het KRO TV-programma 'De keuringsdienst van waarde'.

To The Powerpoint Presentatie:
Verrassend, origineel en geestig

In zijn To The Powerpoint Presentatie neemt Michiel ad rem en gevat de medische wereld in al haar facetten op de hak en drijft hij op geestige en intelligente wijze de spot met de gezondheidszorg. Inmiddels heeft Michiel met zijn cabaretprogramma al menig medisch congres een verrassende en scherpe wending mogen geven, onder andere congressen van de Federatie voor medisch specialisten, de Vereniging voor Arts-assistenten Dermatologie en Venereologie, de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen en het Waterland Ziekenhuis.

Linda Derksen (Menzis)
''Na een serieus programma met emotioneel beladen onderwerpen, wist Michiel met zijn humor, inzet van techniek en kennis van de (medische) zorgwereld de hele zaal te laten schaterlachen! Heel knap hoe hij gebeurtenissen van deze dag in zijn voorstelling heeft verwerkt. Super actueel! Ik ben verder heel blij met hoe goed alles is gegaan zowel de samenwerking met Impresariaat WILLEM als op de dag zelf met Michiel. Alles duidelijk afgesproken en gecommuniceerd. Er waren geen losse eindjes. Top!'' (juni 2017)

Het programma is bijzonder geschikt als intermezzo op symposia en congressen maar past uiteraard goed bij iedere gelegenheid met een link naar de gezondheidszorg. Hij levert met zijn humoristische, flitsende en multimedia 'To The Powerpoint Presentatie' honderd procent maatwerk. De presentatie is een, op het eerste oog, toepasselijk inhoudelijk verhaal, waarbij hij de inhoud visualiseert door websites en andere via het internet verkregen informatie over het onderwerp te bespreken. Al snel blijkt dat Michiel de werkelijkheid naar zijn hand heeft gezet en dat websites, Facebookprofielen, Twitteraccounts, nieuwswebsites e.d. zodanig zijn veranderd dat het onderwerp op een slimme en verrassende manier op de hak wordt genomen. Het liefst neemt Michiel in de presentatie ook nog op de dag zelf verkregen informatie mee, waardoor het nog beter aansluit bij de beleving van het publiek. Lachen was nog nooit zo gezond.

Miranda Nuijten-Potters (Bravis Ziekenhuis)
''Wij waren uitermate tevreden over het optreden van Michiel Peereboom. Met een knipoog sprak hij over het ziekenhuis. Het ziekenhuis in het algemeen maar ook de Raad van Bestuur en voorzitter Medische staf van het Bravis Ziekenhuis kwamen aan de orde. Er werd smakelijk om gelachen. De reacties uit de zaal waren enthousiast. Michiel zorgde met zijn luchtige presentatie voor een komisch tintje en een afwisseling in het programma. De reacties, na afloop, waren positief. Men was enthousiast over het afwisselende programma waar Michiel onderdeel van uitmaakte. Zijn gegevens zijn zelfs al opgevraagd!'' (juni 2017)

Presentator, dagvoorzitter, gespreksleider

Michiel Peereboom is een ervaren en bekwame presentator, dagvoorzitter en gespreksleider. Hij benadert zijn opdrachten vanuit de inhoud en heeft altijd kennis van zaken. Met zijn losse, enthousiaste en ontwapenende stijl weet hij sprekers en publiek te prikkelen en een levendige sfeer te creëren waarin de discussie als vanzelf loskomt. Uiteraard doet hij dit met een flinke dosis humor, waarmee hij niet alleen de aandacht van het publiek houdt, maar ook steeds weer voldoende lucht geeft aan de inhoud. In overleg wordt bepaald welke sfeer hij neerzet: van serieus zakelijk tot informeel en met veel humor. Hij voelt de sfeer in de zaal goed aan, kan snel en vaardig improviseren en zorgt altijd voor de juiste balans.

Lian van Leeuwen (Het Voedingscentrum)
''Michiel heeft als cabaretier een hele mooie bijdrage geleverd aan het symposium 'Staat van de Voeding' dat dit jaar voor het eerst voor het Voedingscentrum werd georganiseerd. Goed voorbereid, actueel, spitsvondig en absoluut vermakelijk. Het voelde als een zeer persoonlijke bijdrage aan de dag en werd door alle gasten enorm gewaardeerd.'' (februari 2018)

Workshop humor

Michiel geeft al jarenlang workshops humor voor professionals en heeft deze nu specifiek toegespitst op de communicatie in de gezondheidszorg: “Humor in de praktijk.” Iedereen heeft gevoel voor humor. Maar dat wil nog niet zeggen dat humor dan ook op een professionele manier wordt ingezet op de werkvloer. Michiel laat de cursisten spelenderwijs de basisprincipes van humor ervaren en herkennen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden komen diverse technieken aan bod die hulpverleners(kunnen) gebruiken in de praktijk. Een interactieve en levendige workshop. Leerzaam, inspirerend, uitermate geschikt voor teambuilding en vanzelfsprekend heel erg leuk. Ook werkt Michiel veel samen met cabaretier Pieter Jouke met wie hij regelmatig de workshop 'Humor op de werkvloer' verzorgt in het bedrijfsleven.

Humor relativeert, ontspant en verbindt. Het belang van humor als professioneel communicatiemiddel wordt de afgelopen jaren steeds breder onderkend.

Anja Meulenbroeks (Bellocq)
''Michiel heeft bij ons Bellocq symposium voor ca. 25 KNO-artsen een geweldige bijdrage geleverd als dagvoorzitter en ook met zijn workshop 'Humor in de spreekkamer'. In eerste instantie vonden we het honorarium wel erg hoog, maar uiteindelijk maakte hij het écht meer dan waard. Zeer goed voorbereid verscheen hij aan de start; over alle sprekers wist hij wat leuks te vertellen en geweldig in te leiden en na te bespreken. We hebben met z'n allen echt een topdag gehad en enorm gelachen mede dankzij Michiel. Wij kunnen Michiel van harte aanbevelen!!'' (december 2017)

Testimonials

Els Molenaar (managing director Blauw Reseach, Blooming Org.)
De kracht van Michiel Peereboom is dat hij met zijn nuchtere, vriendelijke toon en speelse humor een energieke sfeer in de zaal weet te creëren die verbindend werkt. (‘Marketing in de zorg van morgen’, Jaarbeurs Utrecht)
(maart 2017)

Jesper Rijpma (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen)
Het optreden van Michiel tijdens het Grote Zorgdebat was een groot succes. De op maat gemaakte grappen -sommige zelfs nog tijdens het debat bedacht- sloten goed aan op de thematiek en het diverse publiek. Hij slaagt er in om het publiek mee te nemen in een komisch verhaal en zijn scherpe humor levert een boel energie op!
(februari 2017)

Corine van Geffen (directeur Esperanz) Experts in oncologische zorg
“Michiel Peereboom was dit jaar dagvoorzitter tijdens de voorjaarsconferentie van Esperanz. Reeds bij de voorbereidingen liet Michiel een hoge mate van professionaliteit zien door zich uitstekend voor te bereiden. Mede door zijn enthousiasme, prikkelende vragen en humor was de conferentie een groot succes, hetgeen veel waardering heeft opgeleverd van de (hoogopgeleide) deelnemers”.

Medicoach‏@keesvanderploeg
Veel voldoening over geslaagde #bgdagen16 Knap georganiseerd door CCN en EPS. Tophumor presentatie Michiel Peereboom
(mei 2016)

Het VADV bestuur
"Mede door Michiel Peereboom zijn dagvoorzitterschap is onze AIOS dag een groot succes geworden. Hij is goed in staat een grote discussiepanel te leiden en betrekt het publiek actief. Hij is uiterst professioneel met een goede dosis humor. Het was de investering zeker waard". 
(februari 2016)

Jacob Hofdijk - Partner in Casemix – Village Foundation, PCSI conference Den Haag
"De reacties op het optreden van Michiel tijdens het diner van ons congres waren fantastisch! Men heeft genoten van unieke manier waarop Michiel het congres en de daar actieve deelnemers werden geportretteerd! Nogmaals dank en grote waardering, Value for Money". 
(oktober 2015)

Trudy Koper - accountmanager ZorgDomein, afd. Beleid&Juridische Zaken
"Bij een door Tergooi georganiseerde regionale netwerkbijeenkomst van (dokters)assistenten van huisartsen en poli's en balie's in het ziekenhuis heeft arts cabaretier Michiel Peereboom in een korte cabaret act verrassend, scherp, vol humor en op een intelligente wijze het werk van de assistenten onder de loep genomen en heeft hij de aanwezigen in het zonnetje gezet. Aansluitend nam hij hen in een aantal kleine groepen aan de hand van een aantal stellingen mee in een levendige discussie. De bijeenkomst is mede door de inbreng Michiel een groot succes gebleken!" 
(september 2015)

 Drs. Sandra Dijkstra (Adviseur opleiding) - Federatie medisch specialisten
"We hebben Michiel Peereboom gevraagd als dagvoorzitter voor onze Invitational Conference over Opleidingsplannen binnen de medische vervolgopleidingen. Woorden die bij zijn optreden als dagvoorzitter passen zijn: sympathiek, goed voorbereid, flexibel, in staat om sfeer zaal aan te voelen en om proces goed te begeleiden en bewaken. Kortom wilt u een dagvoorzitter met iets extra's dan vindt u bij Michiel een prachtige combinatie tussen deskundigheid en humor." 
(juni 2015)

Sigrid van Haaster (Beleidsadviseur en projectmanager) – Nederlandse vereniging van revalidatieartsen
"Alles is naar wens verlopen. Het optreden van Michiel Peereboom was erg geslaagd. We hebben een evaluatie gehouden onder de deelnemers van het congres. Het optreden is met goed en zeer goed beoordeeld. Er werd veel gelachen. Ook erg leuk dat hij een programma op maat heeft gemaakt". 
(april 2015)

Annie van der Stoel – Stichting PHA Nederland
“Michiel kon de situatie rond patiënten heel goed kon inschatten. Goede voorbereiding ook en het resultaat was geweldig, humor ten top en zo knap tijdens de dag inspelen op actualiteit. In de evaluatie met patiënten kwam ook naar voren dat de humor erg is gewaardeerd. Michiel, als je als arts ook zo goed de situatie kon inschatten is er een goede arts verloren gegaan maar we hebben er wat geweldigs voor terug gekregen.” 
(april 2015)

Odet van Winsen – Manager Marketing PR Sikkens
“Zomaar een presentatie vonden we niet volstaan, leuk nieuws moet je leuk brengen. Dan blijft de boodschap ook veel beter hangen bij je doelgroep. Michiel Peereboom was de aangewezen persoon. Woorden die bij hem passen zijn: professioneel, snel, schakelen, humor, verfrissend, overtuigend en sympathiek. Ik heb hem eenmalig ingezet, maar ik schat in dat hij als een kameleon zich aanpast aan verschillende doelgroepen en overal inzetbaar is. Aanrader!”
(maart 2015)

Jojanneke van de Swaluw – Waterland Ziekenhuis
“Michiel voldeed aan de verwachtingen. Het was ontzettend leuk. We hebben veel complimenten gekregen”.

Boeken?

Vult u ons zakelijke boekingsformulier voor meer informatie of om een boeking bij ons neer te leggen »