Dokter voor de zaal

Michiel Peereboom: basisarts, maar bovenal cabaretier. Een bijzondere en unieke combinatie die in Nederland niet veel voorkomt. Hij benadert zijn opdrachten deskundig en vanuit de inhoud. Door zijn medische achtergrond heeft hij kennis van zaken en als gespecialiseerd cabaretier weet hij deze medische kennis om te zetten naar humor in de praktijk. 

Genre: humor op maat / medisch cabaret
Duur: vanaf 15 min. tot avondvullend

Na zijn opleiding tot basisarts heeft Michiel zich gespecialiseerd tot cabaretier, filmmaker en tekstschrijver. Naast zijn werkzaamheden als medisch cabaretier schrijft Michiel humoristische teksten voor radio, tv en andere cabaretiers. Tevens publiceerde hij enkele boeken en heeft hij zich gespecialiseerd in het bedenken en produceren van korte humoristische video's voor tv (o.a. KRO, BNN, VARA en NTR) en internet (o.a. Vlakkeland.nl en Speld.nl). Hij was ook te zien als presentator in het KRO TV-programma 'De keuringsdienst van waarde'.

To The Powerpoint Presentatie:
Verrassend, origineel en geestig

In zijn To The Powerpoint Presentatie neemt Michiel ad rem en gevat de medische wereld in al haar facetten op de hak en drijft hij op geestige en intelligente wijze de spot met de gezondheidszorg. Inmiddels heeft Michiel met zijn cabaretprogramma al menig medisch congres een verrassende en scherpe wending mogen geven, onder andere congressen van de Federatie voor medisch specialisten, de Vereniging voor Arts-assistenten Dermatologie en Venereologie, de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen en het Waterland Ziekenhuis.

Het programma is bijzonder geschikt als intermezzo op symposia en congressen maar past uiteraard goed bij iedere gelegenheid met een link naar de gezondheidszorg. Hij levert met zijn humoristische, flitsende en multimedia 'To The Powerpoint Presentatie' honderd procent maatwerk. De presentatie is een, op het eerste oog, toepasselijk inhoudelijk verhaal, waarbij hij de inhoud visualiseert door websites en andere via het internet verkregen informatie over het onderwerp te bespreken. Al snel blijkt dat Michiel de werkelijkheid naar zijn hand heeft gezet en dat websites, Facebookprofielen, Twitteraccounts, nieuwswebsites e.d. zodanig zijn veranderd dat het onderwerp op een slimme en verrassende manier op de hak wordt genomen. Het liefst neemt Michiel in de presentatie ook nog op de dag zelf verkregen informatie mee, waardoor het nog beter aansluit bij de beleving van het publiek. Lachen was nog nooit zo gezond.

Presentator, dagvoorzitter, gespreksleider

Michiel Peereboom is een ervaren en bekwame presentator, dagvoorzitter en gespreksleider. Hij benadert zijn opdrachten vanuit de inhoud en heeft altijd kennis van zaken. Met zijn losse, enthousiaste en ontwapenende stijl weet hij sprekers en publiek te prikkelen en een levendige sfeer te creëren waarin de discussie als vanzelf loskomt. Uiteraard doet hij dit met een flinke dosis humor, waarmee hij niet alleen de aandacht van het publiek houdt, maar ook steeds weer voldoende lucht geeft aan de inhoud. In overleg wordt bepaald welke sfeer hij neerzet: van serieus zakelijk tot informeel en met veel humor. Hij voelt de sfeer in de zaal goed aan, kan snel en vaardig improviseren en zorgt altijd voor de juiste balans.

Testimonials

Dr. M.J. (Marco) Plasier, Directeur a.i. InkoopAlliantie Ziekenhuizen
“Michiel heeft ons op het 10 jarige bestaan van de IA Z verrast met een optreden waarbij hij ons samenwerkingsverband en alle leden op een ludieke manier de spiegel heeft voorgehouden waardoor we met een brede glimlach de dag succesvol konden afsluiten.”
(juni 2019)

Astrid van der Ploeg B.E.N.G.! online (Events & Congressen)
“Het verhaal van Michiel is met veel enthousiasme ontvangen, er is heerlijk gelachen”.
Publieksreacties: ‘Super leuk’, ’Was geweldig!’, ‘Fantastisch knap en leuk! en ‘TOP! mag vaker komen’. (mei 2019)

Kobus Dijkhorst, CEO Nederlandse Obesitas Kliniek
“Deze dagvoorzitter stal de show. Hij introduceerde de sprekers van het congres Morbide Obesitas in de huisartsenpraktijk op zeer verrassende wijze en met veel humor. Hij was meer dan goed voorbereid. En ook niet onbelangrijk, hij zorgde voor een strakke tijdsbewaking. Al met al een 8,6 waard volgens onze bezoekers van het congres.”
(januari 2019)

Drs. Marjolijn Klomp-Kooi Alumni Officer / Projectmanager
“Michiel Peereboom zorgde voor een humoristische en luchtige afsluiting met treffende links naar het thema van de 1e Nijmeegse Netwerkdag, regionaal e-Netwerken. De sfeer voor het aansluitende diner werd daarmee goed gezet”. (oktober 2018)

Arvid Kropveld, KNO-arts ETZ Tilburg en oprichter & voorzitter stichting Kind en Oor. (congres Speerpunten)
“Zeer serieus opgepakt door hem en een hoog streefnivo. Fraaie en leuke presentaties. In korte tijd 2 prima presentaties. Uitstekende uitsmijter; wij zijn zeer blij met zijn bijdragen! Voor herhaling vatbaar.” (oktober 2018)

Angelique van Bijsterveld, Projectleider Bewustzijnsproject
“We zijn heel erg tevreden, het was echt weer een feestje. Heel knap hoe hij steeds weer iets anders presenteert en dat hij input uit de dag erin verwerkt. Ook de samenwerking met hem verloopt zo soepel en relaxt, echt fijn om met hem te werken.” (september 2018)

Paulette Timmerman
DirecteurZelfstandige Klinieken Nederland (ZKN)
“Hartelijk dank voor je fantastische voorzitterschap van het ZKN congres. Onder jouw leiding verliep het op deze zomerse dag als een zonnetje.” (juni 2018)

Yvonne van de Velde
Zorgmanager OK AH Zorgmanager POS HMC
“Michiel was fantastisch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Helemaal goed, paste echt heel goed bij het programma en iedereen was dol enthousiast.
Ik ga hem van harte aanbevelen!” (NVLO congres april 2018)

VAR-VMS Vereniging Medische Staf
“Zeer geslaagde afsluiting; hij heeft de hele zaal vocaal in beweging gebracht!”
(Symposium VAR-VMS april 2018)

Lian van Leeuwen, senior communicatieadviseur Voedingscentrum
“Michiel heeft als cabaretier een hele mooie bijdrage geleverd aan het symposium ‘Staat van de Voeding’ dat dit jaar voor het eerst voor het Voedingscentrum werd georganiseerd. Goed voorbereid, actueel, spitsvondig en absoluut vermakelijk. Het voelde als een zeer persoonlijke bijdrage aan de dag en werd door alle gasten enorm gewaardeerd.”
(februari 2018)

Anja Meulenbroeks (Bellocq)
“Michiel heeft bij ons Bellocq symposium voor ca 25 KNO-artsen een geweldige bijdrage geleverd als dagvoorzitter en ook met zijn workshop "humor in de spreekkamer". In eerste instantie vonden we het honorarium wel erg hoog, maar uiteindelijk maakte hij het écht meer dan waard. Zeer goed voorbereid verscheen hij aan de start; over alle sprekers wist hij wat leuks te vertellen en wist hij de sprekers geweldig in te leiden en na te bespreken. We hebben met z'n allen echt een topdag gehad en enorm gelachen mede dankzij Michiel. Wij kunnen Michiel van harte aanbevelen !!” (Bellocq symposium december 2017)

Anouk Schepers (bedrijfsadviseur Groenhuysen)
“Mooi/spectaculair/knap, hoe snel Michiel Peereboom inspeelt op de presentaties van de sprekers en hier zijn eigen draai aan geeft! Met veel humor werd zo het programma aan elkaar gekoppeld, wat tegelijkertijd ook veel afwisseling geeft. Michiel was mede verantwoordelijk voor een geslaagd symposium”  en “Prikkelende humor met een eigenzinnige twist” (november 2017)

Gerhard Aalbers (Manager Strategic Sales AkzoNobel Car Refinishes B.V.)
“Michiel Peereboom heeft met een scherp oog voor de actualiteit een aansprekende en humoristische presentatie gehouden tijdens ons Acoat Selected symposium. Samen met onze top relaties hebben wij hiervan genoten en hebben wij de bijdrage van Michiel ervaren als een prachtige afsluiting van het Acoat event!” (oktober 2017)

Miranda Nuijten-Potters (Secretaresse Raad van Bestuur van het Bravis Ziekenhuis)
“Naar aanleiding van onderstaande mail kan ik je berichten dat wij uitermate tevreden waren over het optreden van Michiel Peereboom. Met een knipoog sprak hij over het ziekenhuis. Het ziekenhuis in het algemeen maar ook Raad van Bestuur en voorzitter Medische staf van het Bravis ziekenhuis kwamen aan de orde. Er werd smakelijk om gelachen. De reacties uit de zaal waren enthousiast. Michiel zorgde met zijn luchtige presentatie voor een komisch tintje en een afwisseling in het programma. De reacties, na afloop, waren positief. Men was enthousiast over het afwisselende programma waar Michiel onderdeel van uitmaakte. Zijn gegevens zijn zelfs al opgevraagd!” (afscheid Janneke van Vliet juni 2017)

Linda Derksen (secretaresse zorginkoop regioteam, Menzis)
“Na een serieus programma met emotioneel beladen onderwerpen, wist Michiel met zijn humor, inzet van techniek en kennis van de (medische)zorgwereld de hele zaal te laten schaterlachen! Heel knap hoe hij gebeurtenissen van deze dag in zijn voorstelling heeft verwerkt. Superactueel!” “Ik ben verder heel blij hoe goed alles is gegaan zowel de samenwerking met jou als op de dag zelf met Michiel. Alles duidelijk afgesproken en gecommuniceerd. Er waren geen losse eindjes. Top!” (congres juni 2017)

Erik van Deurssen (arbeidshygiënist, RPS Analyse B.V.)
Scherp, actueel, onderhoudend, humoristisch en met een knipoogje van ernst.
We hebben er met z’n allen ontzettend om moeten lachen.
(congres arbeidshygiënisten, NVvA, Utrecht, april 2017)

Els Molenaar (managing director Blauw Reseach, Blooming Org.)
De kracht van Michiel Peereboom is dat hij met zijn nuchtere, vriendelijke toon en speelse humor een energieke sfeer in de zaal weet te creëren die verbindend werkt. (‘Marketing in de zorg van morgen’, Jaarbeurs Utrecht, maart 2017)
Jesper Rijpma (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) Het optreden van Michiel tijdens het Grote Zorgdebat was een groot succes. De op maat gemaakte grappen -sommige zelfs nog tijdens het debat bedacht- sloten goed aan op de thematiek en het diverse publiek. Hij slaagt er in om het publiek mee te nemen in een komisch verhaal en zijn scherpe humor levert een boel energie op! (februari 2017)

Corine van Geffen (directeur Esperanz) Experts in oncologische zorg
“Michiel Peereboom was dit jaar dagvoorzitter tijdens de voorjaarsconferentie van Esperanz. Reeds bij de voorbereidingen liet Michiel een hoge mate van professionaliteit zien door zich uitstekend voor te bereiden. Mede door zijn enthousiasme, prikkelende vragen en humor was de conferentie een groot succes, hetgeen veel waardering heeft opgeleverd van de (hoogopgeleide) deelnemers”. (april 2016)

Sigrid van Haaster (Beleidsadviseur en projectmanager) – Nederlandse Vereniging van revalidatieartsen
“Alles is naar wens verlopen. Het optreden van Michiel Peereboom was erg geslaagd. We hebben een evaluatie gehouden onder de deelnemers van het congres. Het optreden is met goed en zeer goed beoordeeld. Er werd veel gelachen. Ook erg leuk dat hij een programma op maat heeft gemaakt”. (april 2015)

Annie van der Stoel – Stichting PHA Nederland
“Michiel kon de situatie rond patiënten heel goed kon inschatten. Goede voorbereiding ook en het resultaat was geweldig, humor ten top en zo knap tijdens de dag inspelen op actualiteit. In de evaluatie met patiënten kwam ook naar voren dat de humor erg is gewaardeerd. Michiel, als je als arts ook zo goed de situatie kon inschatten is er een goede arts verloren gegaan maar we hebben er wat geweldigs voor terug gekregen”. (april 2015)

Drs. Sandra Dijkstra (Adviseur opleiding) - Federatie medisch specialisten
"We hebben Michiel Peereboom gevraagd als dagvoorzitter voor onze Invitational Conference over Opleidingsplannen binnen de medische vervolgopleidingen. Woorden die bij zijn optreden als dagvoorzitter passen zijn: sympathiek, goed voorbereid, flexibel, in staat om sfeer zaal aan te voelen en om proces goed te begeleiden en bewaken. Kortom wilt u een dagvoorzitter met iets extra's dan vindt u bij Michiel een prachtige combinatie tussen deskundigheid en humor”. (juni 2015)

Boeken?

Vult u ons zakelijke boekingsformulier voor meer informatie of om een boeking bij ons neer te leggen »