Robert Jan Stips

Het spoor dat Robert Jan Stips inmiddels door in het Nederlandse muzieklandschap trekt is verder vrij ongekend. Een constante lijn van oorspronkelijke muziek-kwaliteit, via bekende namen als Supersister, NITS, Golden Earring, Sweet d’Buster, Gruppo Sportivo, Transister en Freek de Jonge, van de jaren 70 tot en met nu. Ze komen allemaal voorbij. 

 

Robert Jan doet een greep uit zijn meer dan 300 liedjes, speelt en zingt ze in verrassende versies op het instrument waar de meeste ook op ‘geboren’ zijn: puur aan de piano – onverwachte covers, nieuw werk, cross-overs met klassiek en vertelt daarbij veel anekdotes en verhalen. Van ‘Radar Love’ tot ‘Leven na de dood’ van ’Still believe‘ tot ‘Tokyo (I’m on my way)’.
Het is een spontaan theater gebeuren, geen gelikt of geregisseerd programma. Robert Jan laat je horen en voelen wat hij in die ruim 40 jaar heeft gemaakt en... meegemaakt. Het publiek kan tot één dag tee voren verzoeknummers aanvragen via verzoek@stips.net
Er geldt één spelregel: het nummer moet ooit door Robert Jan (mee)-gespeeld, -opgenomen of –geschreven zijn.

Technisch vereisten: goed gestemde vleugel of piano + 3 microfoons, niet-krakende kruk en licht. Indien geen piano/vleugel aanwezig, komt tegen meerprijs een elektrische piano-set mee.

Genre: muziektheater
Duur: van 20 minuten tot avondvullend
Periode: seizoen 2017/2018

Radar Love (solo)

To the Hilt (Live Beauforthuis 2012)

Actuele voorstellingen