Tiempos Nuevos

Nieuwe tijden dienen zich aan in de ‘Nederflamenco’ met dit trio dat zich vrij beweegt tussen vele muziekstijlen. Tiempos Nuevos verwerkt bekende melodieën van grote componisten die zich door Flamenco lieten inspireren in hun eigen composities. Op die manier worden bekende klassieke werken op natuurlijke wijze teruggebracht naar het Flamenco-idioom. Herkenbaarheid, vernieuwing, virtuositeit en muzikaliteit verenigd in drie jonge muzikanten op het podium.

Tiempos Nuevos Collage

V.l.n.r.: Jamie Peet is de drummer van Tiempos Nuevos en drumt al vanaf zijn vijfde jaar. Hij is één van de meest gewilde drummers van dit moment en speelt met de meest belangrijke en grote jazzartiesten. Daarnaast werkt hij aan projecten in andere muziekstijlen als latin, hiphop etc. 

Edsart Udo de Haes studeerde klassiek gitaar, maar vertrok daarna naar Spanje om Flamencogitaar te studeren. De laatste jaren trad hij veel op in Spanje en ontving hij lovende recensies. Nu is hij terug om Nederland te veroveren. 

María Marín groeide op met Flamenco in een stadje nabij Sevilla. Ze ontwikkelde zich vanaf haar zevende jaar als Flamenco zangeres en kreeg daarna de best mogelijke opleidingen als zangeres en klassiek gitarist. Inmiddels is Maria een internationaal gevierde Flamenco zangeres. 

Gastartiesten

Tiempos Nuevos speelt regelmatig met gastmuzikanten en/of dansers. In 2015 speelden zij met Cristina Hall (moderne dans en flamencodans), Oene van Geel (altviool) en Federico Ordoñez (flamencodans). In 2016 met Irene Álvarez (flamencodans) en Carlos Ema (flamencopiano en 'electronics'). Dit seizoen vergezelt niemand minder dan Ben van Gelder (altsaxofoon) Tiempos Nuevos. Ben is door de Volkskrant als het grootste jonge jazztalent van dit moment bestempeld.

De pers over Tiempos Nuevos

Elsevier:“Prachtig gevoelig spel… de Haes is virtuoos gitarist”

Telegraaf: “Nederlandse gitarist steelt show in de flamencowereld”

Jondoweb (Spanje):“Nummers die ons nog lang zullen bijblijven… Onvergetelijke momenten”

Chalaúra:“Een 'flamencura' (flamenco gevoel) die vandaag de dag schaars is”

Popmagazine Heaven: “Grote emotionele kracht in zowel de stukken als in het gitaarspel”

 

 

Actuele voorstellingen