Michiel Peereboom

Basisarts, maar bovenal cabaretier. Een bijzondere en unieke combinatie die in Nederland niet veel voorkomt. Hij benadert zijn opdrachten deskundig en vanuit de inhoud. Door zijn medische achtergrond heeft hij kennis van zaken en als gespecialiseerd cabaretier weet hij deze medische kennis om te zetten naar humor in de praktijk. 

Michiel Peereboom studeerde in 2001 af als basisarts aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarna hij zich specialiseerde als cabaretier, filmmaker en tekstschrijver. Naast zijn werkzaamheden als medisch cabaretier schrijft Michiel humoristische teksten voor radio, tv en andere cabaretiers. Tevens publiceerde hij enkele boeken en heeft hij zich gespecialiseerd in het bedenken en produceren van korte humoristische video's voor tv (o.a. KRO, BNN, VARA en NTR) en internet (o.a. Vlakkeland.nl en Speld.nl). Hij was ook te zien als presentator in het KRO TV-programma 'De keuringsdienst van waarde'.

Medisch Cabaret

In zijn dertig minuten durende cabaretprogramma neemt Michiel ad rem en gevat de medische wereld in al haar facetten op de hak en drijft hij op geestige en intelligente wijze de spot met de gezondheidszorg. Inmiddels heeft Michiel met zijn cabaretprogramma al menig medisch congres een verrassende en scherpe wending mogen geven, onder andere congressen van de Federatie voor medisch specialisten, de Vereniging voor Arts-assistenten Dermatologie en Venereologie, de Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen en het Waterland Ziekenhuis.

Het programma is bijzonder geschikt als intermezzo op symposia en congressen maar past uiteraard goed bij iedere gelegenheid met een link naar de gezondheidszorg. Hij levert met zijn humoristische, flitsende en multimedia 'To The Powerpoint Presentatie' honderd procent maatwerk. De presentatie is een, op het eerste oog, toepasselijk inhoudelijk verhaal, waarbij hij de inhoud visualiseert door websites en andere via het internet verkregen informatie over het onderwerp te bespreken. Al snel blijkt dat Michiel de werkelijkheid naar zijn hand heeft gezet en dat websites, Facebookprofielen, Twitteraccounts, nieuwswebsites e.d. zodanig zijn veranderd dat het onderwerp op een slimme en verrassende manier op de hak wordt genomen. Het liefst neemt Michiel in de presentatie ook nog op de dag zelf verkregen informatie mee, waardoor het nog beter aansluit bij de beleving van het publiek. Lachen was nog nooit zo gezond.

Presentator, dagvoorzitter, gespreksleider

Michiel Peereboom is een ervaren en bekwame presentator, dagvoorzitter en gespreksleider voor uw medisch congres. Hij benadert zijn opdrachten vanuit de inhoud en heeft altijd kennis van zaken. In overleg wordt bepaald welke sfeer hij neerzet: van serieus zakelijk tot informeel en met veel humor. Hij voelt de sfeer in de zaal goed aan, kan snel en vaardig improviseren en zorgt altijd voor de juiste balans.

Workshop en cursus humor

Michiel geeft ook al jarenlang workshops humor voor professionals en heeft deze nu specifiek toegespitst op de communicatie in de gezondheidszorg: Michiel Peereboom heeft zich na zijn artsenopleiding gespecialiseerd tot cabaretier, dagvoorzitter, presentator, workshopleider en tekstschrijver.

“Humor in de praktijk.” Iedereen heeft gevoel voor humor. Maar dat wil nog niet zeggen dat humor dan ook op een professionele manier wordt ingezet op de werkvloer. Michiel laat de cursisten spelenderwijs de basisprincipes van humor ervaren en herkennen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden komen diverse technieken aan bod die hulpverleners(kunnen) gebruiken in de praktijk. Een interactieve en levendige workshop. Leerzaam, inspirerend, uitermate geschikt voor teambuilding en vanzelfsprekend heel erg leuk. Ook werkt Michiel veel samen met cabaretier Pieter Jouke met wie hij regelmatig de workshop 'Humor op de werkvloer' verzorgt in het bedrijfsleven.

Actuele voorstellingen